Глобален пазар на недвижими имоти: това се случва в света

През първата част на годината можем да кажем, че е почти приключила. Петте месеца, без съмнение най-трудните на пазара на недвижими имоти, преминаха бързо. Но какви бяха икономико-финансовите последици в глобалната тухла? Въпреки че нашата планета се характеризира с присъствието на различни държави, култури и общества, възможно е да се проследи родовия профил на това, което е било и което вероятно ще бъде съдбата на търговията, а не търговската, но притежавана.

Всеки път, когато се открива нова година, перспективите и опасенията са много. Но сега е възможно по-точно да се очертае настоящата ситуация.
Според констатациите на основните икономисти, прогнозата за жилищните продажби "вътрешни" ще бъде скучна. С този термин се отнасяме към стационарния характер на продажбите, който следователно няма да претърпи увеличение или рецесия. Те ще поддържат приблизително същите стандарти.

Обратно, цените ще се увеличат, а с тях и ставките на ипотечните кредити, които очевидно значително ще ограничат потенциалните купувачи, обезсърчени от идеята да поемат значителни разходи.

Ситуацията няма да се промени за тези, които търсят недвижими имоти на определено ниво. Така нареченият „луксозен пазар“ няма да се променя, напротив. Много от тях са новите инвеститори, които са успели да влязат отново и да разширят тази група, отваряйки празнината, която очертава минималните и максималните граници на луксозни.

А за запасите? Трудно е да се даде точна обща картина, като се има предвид, че тази променлива се променя въз основа на множество фактори, които гарантират добре дефиниран характер за въпросната страна. Можем да кажем, че като цяло броят на запасите също ще се увеличи през 2020 г., освен ако няма радикална промяна, така че да се направи съществена промяна в траекторията, предприета от световния пазар на недвижими имоти.

Въпреки че пазарът се охлажда първоначално, в първите месеци на годината прогнозите изглеждат повече от положителни. Дори има вероятност цените да останат високи, но без да се надвишава максималният лимит, достигнат през 2018 г.

Цената на недвижимите имоти ще нарасне бързо тази година, след като инвеститорите излязат от пазара (40% повече!).

От друга страна, на социално равнище връзката на доверие между производителите и инвеститорите ще се подобри експоненциално, благодарение на особеното внимание, което се отделя на двете категории на така наречения "зелен" и "интелигентен" пазар. Новите еко-устойчиви материали и по-добрите технологии бяха фокусът и вероятно ще доминират на пазара на 2020 г.

Какво да кажем, тези прогнози изглеждат по-скоро негативни. Въпреки че първите няколко месеца от годината не са били изключителни за много държави по света, е възможно обаче да се създаде благодатна почва за следните, гарантирайки по-голям приток на нови инвеститори (като например Миленианите) и задържащи вниманието на живите. преди това присъстваха на световния пазар.

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB