Бъдещето на недвижими имоти според Google? Дървени небостъргачи!

Терминът Quayside означава ли ви нещо? Но в тази дума бъдещето на света на недвижимите имоти се слива, според Google. Всъщност, тази дума се отнася до истински интелигентен град, който се появява на канадската брегова линия. Един експеримент, който носи подпис на компанията за градска модернизация Sidewalk Labs, управлявана от кой? Просто от Google Alphabet, което прави устойчивостта движещата сила на нейните проекти. И наистина е устойчивост, съчетана с технологията, за която ще говорим днес. Ключовият елемент на този амбициозен проект е именно използването на един от най-икономичните, древни и „зелени“ материали на всички времена: дърво.

 В Канада, където лесно се намира, дървото е изобилно присъстващо, но никога досега не е било използвано за изграждането на небостъргач. Това е основната идея на място в една от най-ориентираните страни за опазване на околната среда.
Ето защо местен материал, който нараства по важност и гарантира на канадския сектор на недвижимите имоти зелен отпечатък.

Кварталът, който се интересува от това екологично устойчиво развитие, ще заема около три милиона квадратни метра пространства, предназначени за жилищни райони с многоетажни и много обществени зони.
Новостта е не само в използването на дървесина, но и в използвания процент: 100%.

В миналото Канада вече беше изправена пред подобно предизвикателство със зашеметяващи резултати. Припомняме, че през 2014 г. тази страна е била люлка на WIDC, Центъра за иновации и дизайн на дървесината в град Принц Джордж. Комплексна сграда в своята структура, проектирана от Michael Green Architecture, се състои от осем етажа с ограничена употреба на бетон. Поддържащите колони, гредите и стените са всъщност изработени от масивно дърво, което, освен че дава образ с особено модерна естетическа степен, осигурява възможност за гъвкави промени, основани на различни нужди.

Отваряйки нови технологии и идеи и опазвайки околната среда, те се събират и създават перфектен съюз в този сектор.
Но това не е всичко. Ние също така подчертаваме Brock Commons във Ванкувър, където се помещават много младите студенти от Университета на Колумбия. В този случай цифрите са много по-високи: 17 етажа и проект с подпис на архитектите Acton Ostry. Това е смесена структура, която позволява дървената конструкция да бъде свързана с две основни бетонни сърцевини.

Но Канада не е единствената нация, която е приела предизвикателството на дървото с отворени обятия.
В Северна Европа не можем да пропуснем супер зеления небостъргач Mjøstårnet в Brumunddal, Норвегия, който със своите 85 метра и 18 етажа е на първо място в класацията на най-високите кръстосани сгради в Европа.
Отново говорим за структура от общо дърво.

Структурата не е уникална в Европа, а е оградена от известната Виенска кула Хохо, но със структура с по-нисък дървен процент.

Изглежда, че пазарът на недвижими имоти се превръща в дърво!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB