От небето към ада: драмата на Мавриций

В колективното въображение терминът Мавриций веднага ни кара да мислим за истински рай на земята. Дълги бели плажове, кристално чисто море и перфектен климат. Типичният празник. Накратко, в нашия ум веднага се материализира усещане за релакс и благополучие. Желанието да инвестират в национални недвижими имоти винаги е било общо за мнозина. Като се имат предвид и много ниските разходи за живот, не е изненадващо, че през последните години туризмът е двигателят, който е оказал най-голямо влияние върху националните недвижими имоти. Процъфтяващ период, който обаче драстично спря.

С идването на Covid -19 също в мечтани места като Мавриций, проблемите не бяха малко. И поради тази причина днес решихме да анализираме онези, които са засегнали главно това толкова омайно състояние. Ясно е как Коронавирусът смени картите на масата, дори на местата, които показваха признаци на растеж. Особено по отношение на недвижимите имоти.

Същинската блокада в Мавриций започна на 20 март с указ. Смъртоносно затваряне, което попречи на много потенциални инвеститори да се изсипят в местните недвижими имоти. Всъщност много транзакции, които скоро след това биха довели до сделки за продажба. Но за съжаление беше необходимо да се „замрази“ всичко. Но това, което се отрази още повече на местните недвижими имоти, не разкри ефектите му в близко бъдеще. Като земя с туристическо призвание, има малко алтернативни услуги и дейности. Освен по отношение на доставките, Мавриций се основава на международните отношения с другите им страни износители. Рационализирани ресурси означава увеличение на разходите за същите.

И в средносрочен до дългосрочен план това също ще доведе до значително увеличаване на разходите за живот. Както можете да се досетите, това е верижна реакция, настъпила в може би разцвета на нацията. Но това не е всичко. Здравната система на Мавриций не е най-добрата и, както може да се заключи, нейният срив беше неизбежен. Следователно не е изненадващо, че заглавието на нашата колона днес, което обобщава точно как тази нация е преминала от рай за всичко до „ад за местните жители“. Собствениците на имоти не намират достатъчно валидно и широко търсене, за да могат да продават жилища на цена, пропорционална на стойността на имота. От друга страна, остава несигурността от страна на инвеститорите. Имайки предвид и съмненията, възникнали от проблемите, възникнали през последния период, мнозина са решили да се откажат, преди да инвестират в националната тухла.

Очевидно не е лесно да се определят измеренията на кризата, нито да се предположи реален край на тази много критична скоба. Това, което препоръчваме да направим, въз основа на съображенията на експертите, е да спрете. Оставянето на покупката на имот в режим на готовност е единственото разумно решение в момента. Само след като всичко се разгърне, ще бъде възможно да се действа съответно!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB