Цюрих надминава Женева: най-новите новини

Цюрих надминава Женева в света на недвижимите имоти. Това е положението, което характеризира Швейцария от последното тримесечие на миналата година. Една от най-независимите нации от околния пейзаж и най-вече икономически стабилна, преживява истински обрат.

За да насочим потенциалните инвеститори и да се опитаме да разберем измеренията на явлението, решихме да анализираме ситуацията. Въз основа на статистически проучвания и анализи, проведени от водещи експерти в сектора на недвижимите имоти, беше възможно да се създаде доста пълен преглед. Поради тази причина, просто трябва да открием настоящия си раздел, посветен на тези два конкурентни швейцарски града!


В нашия анализ ще следваме така наречената „логика на фунията“, като започнем от цялостната ситуация в Швейцария и след това ще влезем в подробности.
Според последни проучвания изглежда, че Швейцария е изложена на риск от жилищен балон. Или по-лошо, от прекомерна оценка. Особено в градовете Женева и Цюрих явлението е достигнало експоненциални нива.


Въпреки че са приложени регулаторни мерки за по-нататъшно ограничаване на този ценови бум, изглежда ситуацията не се променя положително. В действителност. Инвеститорите са все по-обезкуражени, особено в град Женева, който е рязко понижен от Цюрих.

Но все пак според статистическите данни пазарът на недвижими имоти в Цюрих изглежда държи на доброто име на швейцарските недвижими имоти. Именно този град все още привлича инвеститори, благодарение на спада на лихвата за ипотеките. Но тази ситуация, в сравнение с предишни години, изобщо не е положителна. Достатъчно е да се каже, че пазарът и в Цюрих, и в Женева е в вече надценена среда, с категорично ниска доходност от наем. Освен това Цюрих надмина Женева, както по индекс, така и по цена. Реалните цени на последните всъщност изглежда остават неподвижни, но определено са надценени.

 Но какво ще спести швейцарските недвижими имоти? Без съмнение, отрицателните проценти са основни за последователното възстановяване срещу риска от балон на недвижими имоти. Важно е купувачите да са готови да инвестират сега, преди ситуацията да стане неустойчива. Силната точка следователно: време!

 Цюрих и Женева в контекста на ЕС? Как се конфигурира ситуацията?
В повечето столични градове лихвите са спаднали. Единствените рискови места с балон са Париж и Франкфурт. Ето защо в изключително положителен контекст е необходимо да се гарантира по-голяма достъпност за инвеститорите, за да не остане изолирана дори в европейския контекст на недвижими имоти.

Как ще се развие ситуацията в Швейцария? Не е възможно ясно да се дефинира предстоящата ситуация. Надяваме се рискът от балон да бъде елиминиран чрез бум на търсенето, подкрепен от стабилизиране на цените.
За повече информация продължете да бъдете в течение на нашия портал Realigro!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB