Преоценка и недвижими имоти: какво ще се случи

След като много страни успяха да се справят с кризата на Covid, това, което засяга както собствениците, така и потенциалните инвеститори, е цената. Как ще варират стойностите, свързани с недвижимите имоти? Ще включва ли преглед на цените всички сектори или част от недвижимите имоти?
За да отговорим на тези въпроси, решихме да създадем малко ръководство, за да дадем преглед (прогноза) за това какво ще ни очаква в следващите месеци.

Предполагаме, че що се отнася до договорите за наем, особено в туристическите райони, е започнала низходяща война. Войната обаче все още предвижда високи цени. Поддържането на високата ценова стойност е необходимостта (в много държави, наложена от закона) за цялостно саниране на околната среда чрез използването на наистина скъпо оборудване и методи. Но не всеки мисли по същия начин. Според прогнозите на основните икономисти има три сценария, които биха могли да характеризират нашето близко бъдеще. Всичко по силата (очевидно) на тенденцията на кривата на заразяване.

В първия случай се приема нормализация, а с нея и прогресивното намаляване на ценовия спред. В другите две обаче има страх от връщане към така наречената фаза (следователно принудителна изолация) с последващо блокиране на цялата икономическа система. Следователно, пазарът на недвижими имоти също е включен. Ако вълната за връщане е поносима и управляема, надяваме се постепенно коригиране, като цените все още са по-ниски, отколкото в периода преди Ковида. Истинска девалвация на имотите на пазара, която оставя собствениците, но и инвеститорите в недоумение.
Значи всичко е за преоценяване? Надявам се, че не, но да се говори за абсолютна сигурност на този етап би било рисковано. Кога ще бъде възможно да се говори за истински рестарт?

Според експерти, след лятото. Въпреки че пазарът на недвижими имоти все още е активен, толкова много, че в много страни изглежда, че той никога не е спирал, като цяло блокадата продължава. Необходимо е да се направи бюджет не само като се вземе предвид стойността на имота или разходите за живот на дадена нация. Но е необходимо да се калибрира всичко според здравната ситуация. Например в Испания, където разходите за живот все още са в съответствие с европейската средна стойност, съществува риск от забавяне на връщането към нормалното, поради здравния срив. Изложение на мотивите защо в такива страни можем да очакваме или прекомерно понижаване на цените (за да задвижва цялата икономика), или, от друга страна, обезценяване на недвижимите имоти.

Това, което е добре, обаче е, че в общата средна ликвидност в обращение (въпреки несигурността) остава висока. Както и интересът (по-млади) инвеститори да се появят в света на недвижимите имоти. Секторът, най-малко засегнат по отношение на преоценката, ще бъде този на наемите, но за договорите за продажба ... всичко трябва да се очаква!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB