Бански увеличава стойността на имота

Кой би си помислил, че стойността на имот може да се увеличи благодарение на стенопис, наред с други неща, считан за акт на вандализъм? Колкото и абсурдно да изглежда, това е забавен анекдот, в който участва най-загадъчният художник на нашето време: Бански! Ако сте любопитни да научите повече, прочетете следващите редове. Днешното четене ще бъде не само илюстративно, но и доста алтернативно. Така че, ако сте любител на изкуството и света на недвижимите имоти, можем да започнем!

Нека започнем с представянето на въпросния художник. Както и очаквахме, за непосветените Бански е художник с неизвестна самоличност, който оставя след себе си стенописи, разпръснати по целия свят. Някои посветени на най-важните въпроси на момента, като извънредната ситуация в Ковид, американските избори, вътрешните войни в Близкия изток. Други, които представляват послания за надежда или по-иронични. Е, в свят, в който изкуството все повече се преоценява, изглежда, че Бански е ударил нашия собствен сектор: този в сферата на недвижимите имоти.

В Бристол къща за продажба на стойност 350 хиляди евро беше фон за поредната стенопис от художника на момента. Ако въпросното графично изображение би предизвикало в друг исторически момент и от страна на друго лице възмущение и може би оплакване за акт на вандализъм, в този случай ефектът е обратен. Представеният субект, възрастна жена, която киха на фасадата на „естествено“ наклонената къща, даде добавена стойност на целия имот.

Казано по-просто, цената скочи до 5,5 милиона евро. Забележително състояние за собственика на къщата, който преименува творбата с „Aachoo“, типична ономатопея, свързана с кихането. Следователно наклонът на сградата в сравнение със съседните, с добавянето на това хубаво произведение на изкуството, поражда удивление и късмет за собственика. Но тази история има и друг щастлив край. Всъщност Айлийн Макин, собственик на къщата, обясни на различните вестници, че е решила да се заинтересува, за да защити работата с най-голяма строгост. Междувременно е поставена стена от плексиглас, за да се предотврати атмосферните агенти да повредят изображението и да го променят. Имаше много предишни актове на вандализъм върху произведенията на Бански, така че е повече от разбираемо спешната необходимост от страна на Макин да защити темата на произведението.

Накратко, добри новини, които ни карат да разберем как дори една обикновена стенопис може да даде и създаде нов аспект и стойност на свойството. Все още не знаем кой ще бъде късметлия или късметлия да стане новият собственик на имота. Това, което е сигурно е, че ще продължим да ви информираме и информираме за случващото се в света на недвижимите имоти. Така че, ако искате да научите повече за тази и други теми, свързани със световния пазар на недвижими имоти, всичко, което трябва да направите, е да продължите да ни следите ежедневно на нашия портал! А вие, бихте ли искали някога да имате подобна изненада на фасадата на къщата си?

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB