Спрете данъка върху регистъра: повратна точка във Великобритания

Икономическо възстановяване и за недвижими имоти. Това е планът, който британското правителство има предвид. Да се възстанови след този период на силна критичност, прецизиран от два елемента: Brexit и аварийната ситуация Covid. Лондонската изпълнителна власт всъщност реши изцяло да премахне данък. Тази в регистъра за закупуване на имоти, които обаче имат стойност под 500 мили. Защо тази инициатива изглежда потенциално успешна за лондонската икономика и в частност за нейните недвижими имоти?
За да отговорим на този въпрос, решихме да създадем кратка статия за него. Ще се опитаме да разберем каква е динамиката, свързана с тази инициатива, да разберем какви могат да бъдат последствията. Така че, ако сте готови, можем да започнем!

Предполагаме, че усилията, положени от британското правителство, са значителни. Говорим за приблизителна оценка от близо четири милиарда паунда, която ще тежи върху джобовете на правителството до 31 март следващата година. По този начин ще се опитаме да възстановим климата на доверие, за да позволим на всички участници, участващи в процеса на покупка и продажба, да се върнат в играта. Оставайки по въпроса, строго свързан с номера, припомняме, че продажбите на недвижими имоти се сринаха през периода на блокиране от 50% и освен това цените също паднаха.

Свиването се случи за първи път след осем години. С приетата нова мярка броят на хората, които няма да плащат данъка до посочения по-рано срок, е 9 от 10. Значителен процент, който вероятно ще увеличи положителните резултати на английските недвижими имоти. Но да се върнем към регистъра данък. Благодарение на ограничението на това ограничение, за всяка транзакция в Англия ще бъдат спестени 4.500 паунда. В детайли той ще достигне 15 хиляди паунда за столицата, където по очевидни причини цените са много по-високи.

Колко висок е регистърният данък? Това ниво е 2% в сравнение със стойността на имота, който очевидно има цена по-ниска от предварително установените наеми. Процентът на данъка се увеличава, пропорционално на 5% за имоти със стойност между 250 и 925 хиляди паунда, до максимален таван от 10% за имоти със стойност равна или по-голяма от един милион на килограми.

Какво мислят експертите от бранша за този избор. Повечето от тях са повече от оптимистични. Това е истински тласък за сектора на недвижимите имоти и като цяло за икономиката. И резултатите вече са видими. Цените също спаднаха значително, водещи нови потенциални инвеститори да проявят интерес към един от най-завладяващите и преди всичко печеливши пазари на недвижими имоти в света. Надяваме се, че през следващите месеци може да се намери положителна промяна, насърчена от също толкова оптимистични числа. Но дотогава ще продължим да ви обновяваме в нашия портал!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB