Избягал балон за Китай?

Китай беше първият, който пострада от кризата Covid-19. Но и най-бързото за възстановяване. Ето защо, веднага след блокирането на Китай, тухлата се превърна в истинско убежище за китайските инвеститори. Това явление обаче не е без проблеми и рискове. На първо място си спомняме наличието на ипотеки, които в дългосрочен план биха могли да доведат до дълг. До момента на задействане на балон за недвижими имоти. Преди да отидем толкова далеч, ние от Реалиро решихме да анализираме подробно ситуацията.

Първо, за да разберем всъщност какви са измеренията на това явление, ние отчитаме следните данни. Въз основа на статистическите данни се оказа, че вече през март, за по-малко от осем минути, 288 апартамента бяха продадени онлайн. Всичко без купувачите да могат да видят структурата на живо. Наистина силно въздействие, ако се прецени, че покупката на имот трябва да бъде не само добре обмислена, но и инвестиция със значително значение. И икономически, но и социален.

Ако тази ситуация се разкри в пълно блокиране, със сигурност ще ви е любопитно да разберете какви са новините за тенденциите през юни. Е, миналия месец 9 000 души купиха къща за един ден. Всичко това чрез депозиране на аванс от приблизително 142 000 долара (всеки). Истински запис, който ни позволява да заявим с изключителна математическа сигурност, че въпросният месец се е разграничил в историята на Китай; точно за броя на сключените договори за продажба. Искате ли да знаете колко е инвестирано в цялото? Преувеличената цифра е 1,4 трилиона долара! Ситуация, която оздравява? Е, не всеки мисли така! Ако блокирането изглежда като далечен спомен, все още трябва да се справите с реалността. А факторите, които оставят в недоумение експертите, са два. Първата се дава от увеличението на дълга. Второто, увеличението на съответната стойност на имотите. И ако математиката не е мнение, това означава, че парадоксално е, че тези, които решат сега да купят имот, автоматично ще изпаднат в по-голям дълг. И това не е всичко.

В дългосрочен план подобна ситуация ще доведе до още по-тежък резултат за световния пазар на недвижими имоти. Така наречената средна класа инвеститори ще изчезне. За мнозина вече няма да има възможност за закупуване на къща, защото възможностите ще бъдат намалени и ограничени само до малък кръг.
Освен това, ако погледнем числата, рискът от балон не изглежда толкова неоснователен. Говорим за ниво на задлъжнялост в Китай, което съответства на 60% в сравнение с националния БВП.
Как ще се развие ситуацията ще ни каже само времето. Но дотогава, както винаги, ви каним да следите нашия официален блог!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB