Все по-скъпа Швейцария

Швейцария винаги е била посвещавана като неутрална, но и много скъпа държава. Да кажем за няколко, имайки предвид действително високите разходи за живот, но добре калибрирани на базата на отличните предлагани услуги. Но в ситуация на общ хаос Швейцария изглежда повече от стабилна. Толкова, че вместо да намалява цените на техните имоти, той ги увеличава. Вече видяхме как през 2020 г. имаше значителни проблеми по отношение на способността на различните икономики да останат активни и преди всичко на повърхността на пазара. Е, изглежда, че Швейцария не е имала нито един от тези проблеми. Ето защо ние от Realigro решихме да анализираме ситуацията, характеризираща тази реалност. Така че, ако сте готови, можем да започнем!

Според статистиката Швейцария е една от страните, които са претърпели най-висок ръст по отношение на цените на пазара на недвижими имоти. Увеличение от 60% в сравнение с 2019 г. Увеличение, което изглежда иска да продължи и през следващите месеци. Въпреки че двуцифрените увеличения засягат предимно 76 града. Което означава само 4% от общия брой. Но това не е всичко. Въпреки че този процент изглежда толкова малък, трябва да се отбележи реалният скок, регистриран в основните центрове на страната.

Като този на Женева, Цюрих, Базел, Лозана и Цуг. Следователно не е изненадващо как увеличението е регистрирано в най-ексклузивните основни реалности, за разлика от централната част на страната, която е по-евтина. Нека да видим цените в детайли. Според доклади на Международната банка средната цена е 15 000 франка. Но първото място отиде при Gstaad, част от община Saanen, със своите 19 800 франка. Що се отнася до вида на жилището, интересът към типично планински къщи нараства.

Което следователно изцяло извиква швейцарската традиция. В този случай се откроиха зоната Laax / Films, Цермат и Вербие, Енгелберг и Андермат. Единственото неочаквано изключение беше това, свързано с района на Тичино, който вместо това регистрира спад в цените. Отново както се съобщава от същия доклад. Като цяло, независимо от динамиката, свързана с увеличението или намаляването на цените, Швейцария остава много популярна дестинация за мнозина, които желаят да се преместят. Въпреки това, цените спрямо разходите за живот налагат нещо като естествена бариера за тези, които не разполагат с адекватни финансови ресурси, за да могат да си позволят повече от удобен начин на живот. Не е известно дали с новата година ситуацията ще се подобри или влоши за потенциалните инвеститори. Много ще зависи и от спешната ситуация със здравето и от това как Швейцария се опитва да се справи с нея.

Всъщност припомняме, че въпреки че е изключително богата държава, Швейцария все пак е била свидетел на срив на болничните структури. Поради липса на легла поради пандемията Covid-19. Но ако искате да научите повече, препоръчваме ви да следите нашия портал. Всеки ден ще намирате последните новини за международните недвижими имоти!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB