Най-соленото жилище: Манила на върха

Периодът на пандемия, който преживяваме, породи дълбоки промени по отношение на недвижимите имоти. Вече видяхме как в много страни се наблюдава колебание в цените. В някои случаи е било необходимо да ги вдигнете, в други да ги намалите. В екстремни случаи беше задължително премахването на съобщенията на пазара, за да се избегнат прекомерни девалвации. Въз основа на тази донякъде объркваща ситуация се появиха някои реалности, достойни за споменаване.

В днешната колона ще се опитаме да анализираме кои градове са се откроили със значителното увеличение на цените на имотите. Бързо, просто и интуитивно четене. Необходимо за тези, които искат да се доближат до международния пазар на недвижими имоти. Така че, скъпи читатели, ако сте готови, можем да открием нашата рубрика днес! Да започваме!
Необходимо е да се изхожда от предположение. Въпреки че в нашето въведение заявихме, че са предприети различни икономически маневри за издигане на недвижимите имоти от кризата, в повечето случаи се предпочита да се увеличават цените, вместо да се намаляват.

Говори се за темп на растеж, който варира между 4 и 5% годишно. Факт е следният: Ковид показа колко устойчиви могат да бъдат градовете.
Очевидно увеличението на цените беше предпоставка за понижаване на лихвените проценти в основните градове, насърчаването на нови фискални стимули и прилагането на държавни политики, насочени към съживяване на националната икономика. Но нека видим заедно кои градове бяха главните герои.
На първо място, Манила. Филипинският град преживя ужасяващ ръст на цените. Всъщност говорим за около 35% повече, отколкото при последното проучване. Значителна разлика, която може да обезкуражи новите купувачи да се потопят в местните красоти. Или може би не. Знаете ли колко прекрасни са тези места, трудно е да не се поддадете на изкушението!
Турските градове Измир, Анкара и Истанбул следват в нашата класация. С темпове на нарастване на цените съответно от 28, 27 и 26 процента, те заобикалят много студения Санкт Петербург, който отчита „само“ + 19%. Очевидно е, че увеличението, установено в различните мегаполиси, придобива повече или по-малко стойност в зависимост от предварително съществуващите разходи за живот в самата нация. Следователно всеки резултат трябва да се претегли според тези данни. Искате да знаете повече, нали? Е, ако сте любопитни, ще ви разкрием града, който е забелязал цените си.

За да се демонстрира фактът, че е необходимо да се осъществи реален баланс между факторите, когато се анализират данни като тези. Ще ви изненада да знаете, че Дубай отчита -8 процентни пункта. Такава богата реалност всъщност е решила да намали пазарните цени. Причината за това решение? Според експерти, поради тесния кръг инвеститори, който в последно време намалява все повече и повече. Друга информация, заслужаваща споменаване, е тази, свързана с испанския Мадрид, който остава непроменен по отношение на цените като Рио де Жанейро.
Ако тази колона ви е заинтригувала, препоръчваме ви да откриете новите, които сме създали за вас. Но разгледайте и предишните!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB