Солени прогнози: международната карта на цените

В период на голяма несигурност е необходимо да има твърди точки. Дори в недвижими имоти. Е, в днешната рубрика ще се опитаме да създадем своеобразно картографиране на това каква ще бъде световната ситуация в панорамата на луксозните недвижими имоти. Неведнъж сме заявявали, че този сегмент обикновено остава непроменен.

Тъй като търсенето на който и да е „първокласен“ продукт не претърпява промени, но остава постоянно. Но през 2020 г. беше отбелязано, че по време на извънредната пандемия дори този сектор не е освободен от кризата. Ето защо днес ще се опитаме да разберем какви са перспективите в луксозния тухлен сегмент.
Така че, ако сте готови и въоръжени с химикал и хартия, нека да започнем!

Целият ни анализ се основава на много специфичен индекс, съставен от Savills: World Cities Prime Residential Index. Този показател е използван за определяне на ценовите тенденции на 30 международни града, за които е известно, че са представители на силна икономика и доста солидна социална структура. Е, изглежда, че оптимистичната следа най-накрая ще се появи през първите месеци на 2021 г., което ще доведе до не толкова непропорционално увеличение на цените на луксозните имоти. Преди да анализираме градовете в детайли, нека си спомним, че увеличаването или намаляването на цените не винаги е синоним на криза. Всъщност, често увеличаването на пазарната стойност символизира икономическо възстановяване, тъй като собствеността всъщност ще бъде призната за достойна за тази стойност. И следователно с цена, съответстваща на останалата част от пазара. Връщайки се към нашата рубрика, анализаторите очакват увеличение на цените от 1,6% в лукса. Но нека видим заедно как различните градове на земното кълбо ще се различават.

Най-големият темп на растеж ще бъде управляван от Сеул, Берлин и Сидни. Три напълно различни реалности, но с едно общо число: 6.8% повече, отколкото през 2020 г.! Което означава, според експерти, по-бързо възстановяване по отношение на луксозни инвестиции.
Въпреки това се появява и китайският Гуанджоу. Анализаторите очакват много от тази реалност, като се има предвид огромният процес на урбанизация, открит още през 2019 г., който го направи все по-привлекателен в очите на потенциалните инвеститори. Но не само. Силата, която ще позволи на Гуанджоу да излети, е и близостта до Шенцен, който е конфигуриран като третата по големина икономика в Китай!

Не е от второстепенно значение, град Маями и други подобни. Градове, които предлагат спиращи дъха природни пейзажи и които поради тази причина могат да си позволят да надуят цените на своите предложения на пазара. Отново за силната психологическа нужда да инвестирате в среда, която е не само луксозна, но и просторна отвън. Не на последно място е списъкът на метрополиите със стабилни или дори падащи цени в луксозния пейзаж на недвижимите имоти. Достойни за споменаване са Милано и Рим за Италия, Мадрид, Барселона, Лисабон, Ню Йорк и Хонконг. Не е изключено този спад в цените да е положителен и за бързо икономическо възстановяване. Но ще изчакаме няколко месеца, за да кажем със сигурност. Дотогава продължавайте да ни следвате!

Подобни публикации

Търсене в Realigro

 

    сметка Realigro

    Информационен бюлетин

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Предпочитания

      Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

      Задайте сега Да не се показва отново
    BB